Nasze piwo
Kujański Joker
Piwo w browarze Poziomka powstaje z naturalnych składników: woda, słód jęczmienny (lub pszeniczny), chmiel (Polski – Marynka), drożdże.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_495,h_22/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/11/separator.png)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_517,h_615/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/piwo_jasne.png)
Piwo jasne
Jasny lager - klasyczne piwo jasne warzone według tradycyjnej metody. Jest piwem dolnej fermentacji o jasnej barwie słomkowej z drobnymi pęcherzykami dwutlenku węgla i gęstą białą pianą. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem chmielowym i subtelną goryczką z delikatną nutką słodową. To wytwarzane w tradycyjny sposób piwo w oparciu o wyselekcjonowane, najlepsze składniki.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_517,h_615/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/piwo_ciemne1.png)
Piwo ciemne
Ciemny lager - piwo dolnej fermentacji z posmakami ciemnych słodów. Chmiel w tym stylu odgrywa drugorzędną rolę, czuć wyraźnie goryczkę pochodzącą z prażonego słodu. Jest to słodsza wersja zwykłego lagera o nieznacznie większej treściwości i mocniejszym smaku, jednak wciąż delikatna i bardzo pijalna. Alkohol waha się od 7 do 8% obj.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_517,h_615/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/piwo_poziomkowe.png)
Piwo poziomkowe
piwo dolnej fermentacji. Wytwarzane zgodnie z opracowana przez nas recepturą. Do produkcji wykorzystywane zostają słody jasne i ciemne dające bursztynowy kolor. Smak i aromat zapewnia syrop poziomkowy który dodawany jest jeszcze przed fermentacją.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_495,h_22/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/11/separator.png)
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_1024,h_591/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/slod_jeczmienny-1024x591.jpg)
Słód jęczmienny
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_1024,h_615/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/chmiel-marynka-1024x615.jpg)
Chmiel marynka
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_1024,h_591/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/12/slod_palony-1024x591.jpg)
Palony słód
Podczas warzenia ciemnego pszenicznego używa się dodatkowo palonego słodu. Smak jasnego i ciemnego piwa pszenicznego nie różni się bardzo; w ciemnym można wyczuć nutę karmelu.
![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_495,h_22/https://www.kujanki.com.pl/wp-content/uploads/2018/11/separator.png)